Tegels eruit groen erin

Beste huurders van Viverion.
Zoals U misschien hebt gelezen is er een landelijk initiatief opgezet met de naam:
TEGELS ERUIT GROEN ERIN

Dit is gedaan met de bedoeling om meer groen in de tuinen te plaatsen en op deze manier het regenwater op de locatie in de grond te laten zakken in plaats dat veel regenwater via het riool afgevoerd wordt wat een grote belasting is voor de zuiveringsinstallaties omdat het aanbod van water om te zuiveren zo erg groot wordt.

Ook is het gewenst dat het grondwaterpeil stijgt zodat we geen problemen krijgen door de enorme droogte zoals we vorig jaar hebben gehad.
De huurdersorganisaties die de belangen behartigen van huurwoningen van Viverion vinden dit ook een goed idee en willen dit ook promoten.
Het is natuurlijk niet de bedoeling dat iedereen zijn tuinverharding gaat verwijderen, maar U kunt misschien overwegen om bijvoorbeeld borders te maken of een plek in uw tuin in te richten voor wat planten, struiken of misschien wel een boom.
Bloembakken of potten zijn mooi maar helpen niet om het regenwater in de grond te laten zakken.

Graag horen wij wat U hiervan vindt en uw reacties kunt U sturen via mail of brief naar de huurdersorganisatie in uw woonplaats.
Door de veranderingen in ons klimaat komt het ook voor dat er wateroverlast is op sommige plaatsen door regen of onweersbuien die best heftig kunnen zijn.
Als dit in Uw omgeving voorkomt, neem dan ook contact op en dan kunnen de huurdersorganisaties hiermee contact opnemen met Viverion en via Viverion mogelijk een oplossing vragen aan de gemeente van Uw woonplaats.
Samen kunnen wij als bewoners hiermee bijdragen aan een beter grondwaterpeil in onze regio.

Met vriendelijke groet,
HV de Berkelstreek
Contactadres: info@hvdeberkelstreek.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *